ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ПОЗАКЛАСНОЇ РОБОТИ З РОЗВИТКУ АНГЛОМОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ПИСЬМІ УЧНІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ - Калінчук А. О. (ПЕДАГОГІЧНИЙ АЛЬМАНАХ, 2021)
Стаття присвячена дослідженню шляхів інтенсифікації позакласної роботи з розвитку англомовної компетентності у письмі учнів закладів загальної середньої освіти. Акцентовано, що позакласна робота з розвитку англомовної компетентності у письмі має велике значення в навчальному процесі. Підкреслюється, що у тісному взаємозв’язку і поєднанні класних і позакласних заходів при включенні самостійної роботи можна досягти максимального розвитку компетентності в письмі учнів закладів загальної середньої освіти. Представлено заходи, що пропонуються для інтенсифікації розвитку англомовної компетентності у письмі учнів закладів загальної середньої освіти, зокрема комбінування різних форм, методів і засобів у межах діяльності гуртка «Writing For Pleasure» і платформи «World of English Writing». За допомогою аналізу уточнено шляхи інтенсифікації позакласної роботи з розвитку англомовної компетентності у письмі учнів закладів загальної середньої освіти. Авторка відносить до таких шляхів урахування вікових та індивідуальних особливостей фізичного і психічного розвитку учня; врахування інтересів, запитів, бажань, нахилів, світогляду, емоційно-почуттєвої сфери та статусу учня у колективі; можливість індивідуалізації змісту, методів й темпів навчальної діяльності кожного учня окремо й усіх разом; створення в умовах позакласної роботи з розвитку англомовної компетентності у письмі суб’єкт-суб’єктної взаємодії між учителем і учнем, а також учнів між собою; комбінування різних форм, методів і засобів для розвитку англомовної компетентності у письмі учнів; використання сучасних інформаційних технологій, засобів Інтернет телефонії тощо.