ПОХОДЖЕННЯ, СЕМАНТИКА ТА ФУНКЦІЇ BUZZWORDS В АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ: ЛІНГВОДИДАКТИЧНИЙ АСПЕКТ - Лебедєва Н. M.; Французова К. С. (ПЕДАГОГІЧНИЙ АЛЬМАНАХ, 2026)
У пропонованій статті ми виходимо із положення про те, що викладання іноземних мов потребує науково-теоретичного підходу з тісною інтеграцією лінгвістичного та педагогічного аспектів. Робота присвячена дослідженню способів утворення buzzwords та їх функцій у сучасній англійській мові, спираючись на реальні приклади їх використання у 2025–2026 роках у різних дискурсах англійської мови. Зосереджено увагу на центральному понятті медіології – buzzwords, зокрема, на проблемі їх типології в сучасній англійській мові. Під buzzwords розуміємо емоційно забарвлені слова, слова з підтекстом, що мають вагоме емоційно-соціальне та ідеологічне значення. Проаналізовано основні типологічні принципи класифікації цих лексичних одиниць, зазначено, що вона може ґрунтуватися на характерних ознаках, властивих кожній з виділених груп buzzwords. Представлений фактичний матеріал демонструє динаміку розвитку мови на глобально-семантичному, прагматичному та когнітивному рівнях, що допомагає уточнити вживання мовних одиниць в англійськомовному просторі. Таким чином, дане дослідження, з одного боку, сприяє вивченню розвитку мови як способу відображення змін у сучасній лінгвістичній культурі під впливом різних екстралінгвістичних факторів, таких як комп’ютеризація та глобалізація. З іншого боку, зміна сучасної лінгвістичної парадигми призводить до зміни та розширення лексичної структури мови. Дата надходження статті: 28.11.2025 р. Прийнято до публікації: 12.12.2025 р. Опубліковано: 16.01.2026 р. <!–a=1–><!–a=1–><!–a=1–><!–a=1–><!–a=1–><!–a=1–>