ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ОНЛАЙН ЛЕКЦІЙ З МЕДИЧНОЇ ХІМІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ ПЛАТФОРМИ MICROSOFT TEAMS - Бабчук Л. Р. (ПЕДАГОГІЧНИЙ АЛЬМАНАХ, 2024)
Статтю присвячено особливостям проведення лекцій онлайн. Традиційно основною формою навчання в закладах освіти є аудиторні заняття. Від початку епідемії коронавірусу освітянам усього світу довелося шукати нові альтернативні шляхи викладання з урахуванням потреби обмеження контактів між учасниками освітнього процесу. На сьогодні нового значення набули технології дистанційного навчання. Згодом світове освітнє співтовариство повернулося до аудиторної форми навчання. Проте в лютому 2022 року в нашу країну прийшла повномасштабна війна, й постали нові виклики щодо гарантування безпеки навчального процесу. Керівництвом навчальних закладів України, залежно від безпекової ситуації в регіоні, ухвалюються рішення щодо формату проведення навчального процесу – аудиторного, змішаного, дистанційного. Під час змішаної форми навчання практичні, семінарські й лабораторні заняття проводяться в аудиторіях, а лекції – онлайн. Актуальною проблемою на сьогодні є вибір технологій, які дозволять забезпечити доведення навчального матеріалу здобувачам освіти в дистанційній формі в максимально зручному для них форматі із забезпеченням належного рівня викладання навчальних дисциплін. Під час проведення досліджень було визначено, що при дистанційній чи змішаній формі навчання сучасні інформаційні технології мають бути основою сучасного освітнього простору в кожному навчальному закладі незалежно від географічного положення, форми власності, рівня акредитації. Також було встановлено особливості проведення онлайн лекцій з медичної хімії з використанням корпоративної платформи Microsoft Teams, застосування якої сприятиме доведенню навчального матеріалу здобувачам освіти в дистанційній формі в максимально зручному для них форматі із забезпеченням при цьому належного рівня викладання навчальної дисципліни.